Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad met afstand de populairste tablet van 2017

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2018, 20:48 CategorieiPad

De iPad blijft de populairste tablet ter wereld blijkt uit cijfers van onderzoeksfirma IDC. De cijfers tonen de verkopen van normale tablets en hybride-modellen. Convertibles zijn niet meegerekend.

Vorig jaar zijn er wereldwijd 43,8 miljoen iPads verkocht. Apple heeft hiermee een grote voorsprong in handen op Samsung, dat op de tweede plek is geëindigd met 24,9 miljoen verkochte tablets. De derde plek is in handen van Amazon met 16,7 miljoen verkochte tablets.

Samsung verliest terrein

Apple laat hiermee een groei zien in het aantal verkochte iPads ten opzichte van 2016. In 2017 verkocht Apple 1,2 miljoen meer exemplaren. Amazon laat ook een stijging zien ten opzichte van 2016 en verkocht in het vierde kwartaal van 2017 zelfs meer dan Samsung, dat over het hele jaar een flinke dip heeft gezien in verkochte tablets ten opzichte van 2016. Samsung laat een stijging zien in de verkopen van hybride-modellen, maar de normale tablets doen het beduidend minder goed van de Koreaanse fabrikant. Amazon richt zich echt op de budgetmarkt met goedkope tablets, maar weet hiermee flink te groeien.

tablet verkopen

Op de vierde en vijfde plek van populairste tablets zijn respectievelijk Huawei en Lenovo te vinden. Huawei verkocht 2,7 miljoen meer tablets in 2017 ten opzichte van 2016, terwijl Lenovo 700000 minder tablets verkocht.

Kijken we naar een vergelijking van alle verkopen van 2016 en 2017, dan zien we dat er in 2017 ruim tien miljoen minder tablets zijn verkocht dan in 2016. De markt voor tablets lijkt hiermee te stagneren.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.