Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone-verkopen vallen tegen maar toch boekt Apple recordomzet

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 10:19 CategorieiPad

De Amerikaanse technologiereus Apple boekte afgelopen kwartaal een recordomzet en -winst. Dat ondanks dat de verkopen van iPhones tegenvielen. Het bedrijf verkocht er minder dan oorspronkelijk voorspeld waren, maar kon dat compenseren door de dure iPhone X.

iPhone-verkopen vielen tegen

Afgelopen kwartaal verkocht Apple minder iPhones in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er gingen er 77,3 miljoen over de toonbank, minder dan de 80 miljoen die er voorspeld waren. Ook is het minder dan een jaar geleden, toen het bedrijf er 78,2 miljoen verkocht.

Dat de omzet van het bedrijf toch groeide, ondanks de tegenvallende verkopen, is vooral te danken aan de gemiddelde verkoopprijs die flink wat hoger ligt. Dankzij de iPhone X is de gemiddelde prijs van een iPhone nu 796 dollar, waar dat vorig jaar 695 dollar was. Dat zal het verschil van 1 miljoen exemplaren gecompenseerd hebben.

“De iPhone X overtrof al onze verwachtingen en is sinds de leveringen in november begonnen elke week de best verkochte iPhone geweest,” laat CEO Tim Cook weten. “Ook hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt en zijn er sinds januari 1,3 miljard actieve apparaten. Dat is een toename van dertig procent in slechts twee jaar tijd, en bewijst de populariteit van onze producten en de loyaliteit en tevredenheid van onze klanten.”

Andere producten en diensten

Apple is natuurlijk meer dan alleen de iPhone en maakte ook andere verkoopcijfers bekend. Er werden maar liefst 13,1 miljoen iPads verkocht, flink wat meer dan de 10,3 miljoen die een jaar eerder verkocht werden. Van de Mac werden er verder 5,1 miljoen verkocht, wat een stijging van vijf procent is ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De andere producten van Apple, waaronder de Apple TV en de Apple Watch zijn in dezelfde categorie opgenomen. Deze apparaten leverden het bedrijf 5,5 miljard dollar op, waar dat een jaar eerder nog 3,2 miljard dollar was.

Recordomzet

Ondanks de toch iets tegenvallende cijfers, was het laatste kwartaal van 2017 een recordkwartaal voor Apple. Het bedrijf boekte een omzet van 88,3 miljard dollar. Dat is flink meer dan een jaar eerder, toen het 78 miljard dollar omzette. Verder is de winst ook flink gegroeid van 17,9 miljard naar een recordhoogte van 20 miljard dollar.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.