Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo presenteert lichtere en dunnere versies van Yoga 530 en 730

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 10:24 CategorieWindows

Tijdens zijn MWC-presentatie vandaag heeft de Chinese laptopfabrikant Lenovo twee nieuwe convertibles gepresenteerd. Het gaat om de Yoga 530 en 730, allebei vernieuwde versies van eerdere modellen. Wat de specificaties betreft is er relatief weinig veranderd, de apparaten zijn vooral iets dunner gemaakt en daardoor fijner om onderweg mee te nemen.

De Yoga 530

Lenovo heeft allereerst een vernieuwde versie van de Yoga 530 gepresenteerd. Het gaat om een convertible met 14-inch scherm. Het Windows-apparaat wordt draaiende gehouden door een Intel-processor van de achtste generatie. Die krijgt optioneel tussen de vier en zestien gigabyte aan werkgeheugen en verder is er een SSD met capaciteit van tussen de 128 en 512GB.

De Yoga 530 is elf procent dunner gemaakt dan zijn voorganger en is daardoor nog maar 17,6 millimeter dik. Het apparaat weegt verder 1,6 kilogram. De laptop gaat dankzij de grotere accu verder tot tien uur mee op een volgeladen batterij. Overigens is er ook een snellaadfunctie ingebouwd, waardoor de laptop binnen een kwartier weer genoeg capaciteit voor twee uur plezier moet hebben.

De Yoga 730

De echte veranderingen heeft Lenovo overigens doorgevoerd in de Yoga 730. Van dit model zijn twee varianten beschikbaar: een 13-inch en een 15-inch versie. Ook deze Windows-convertibles hebben een Intel-processor van maximaal de achtste generatie. Wederom kan er gekozen worden voor vier tot zestien gigabyte aan werkgeheugen en is er een SSD-opslag van tussen de 128 en 512 gigabyte.

De 15-inch Yoga 730 is dertien procent lichter dan de vorige generatie en weegt nog 1,89 kilogram. De 13-inch versie is nog lichter en weegt slechts 1,12 kilogram. Maar afgezien van dit lagere gewicht, is er nog iets interessants: beide varianten hebben twee ingebouwde digitale assistenten. Zowel Microsofts eigen Cortana als Amazon Alexa zijn standaard beschikbaar. Daardoor zijn er verschillende input-mogelijkheden en brengen de laptops leuke extra’s met zich mee.

Prijs en beschikbaarheid

Alle varianten van de Yoga 730 worden standaard met de Lenovo Active Pen 2 geleverd. De 13-inch Yoga 730 heeft een adviesprijs van 999 euro. De 15-inch variant gaat vanaf 1.099 euro over de toonbank. Deze apparaten zijn in de loop van april 2018 verkrijgbaar. Verder is er nog de 14-inch Yoga 530, die vanaf 549 euro te koop is en vanaf juni 2018 in de winkel ligt.

  • Delen:
Lenovo Yoga 530
Windows 10
Lenovo ThinkPad X1 Yoga (2018)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.