Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG V30S ThinQ onthuld: meer werkgeheugen en AI-functies

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2018, 11:00 CategorieAndroid

LG heeft vlak voor het begin van Mobile World Congress 2018 de nieuwe versie van de LG V30 onthuld. Het toestel draagt de naam LG V30S ThinQ en is nagenoeg hetzelfde als z’n voorganger. Dit model heeft wel meer werkgeheugen en AI-functies.

Dit is de LG V30S ThinQ

Meestal presenteert LG wel een mooi toestel tijdens Mobile World Congress. In de afgelopen jaren hebben we de LG G5 en de LG G6 gekregen, maar voor dit jaar wisten we al van tevoren dat het anders zou zijn. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft nu officieel de LG V30S ThinQ onthuld. Dit toestel is nagenoeg gelijk aan het vorige model: er is een dubbel camerasysteem, de schermverhouding is 2:1, de accu heeft 3.300 mAh aan vermogen en onder de motorkap zit verder nog de Qualcomm Snapdragon 835.

Wanneer je de LG V30S ThinQ op het oog hebt, dan heb je wel iets meer te kiezen. Het werkgeheugen is nu namelijk 6 GB, terwijl het interne opslaggeheugen neerkomt op 128 of 256 GB. Ook zijn de kleuren nu anders: New Platinum Grey en New Moroccan Blue. Daarnaast belooft LG dat het toestel wordt voorzien van allerlei slimme AI-functies voor de camera. Maar het bedrijf had al laten weten dat die functies ook naar andere smartphones van het bedrijf komen, waardoor er nu terecht wordt getwijfeld aan het bestaansrecht van de V30S.

Met de nieuwe kunstmatige intelligentie in de camera moet je veel betere foto’s kunnen maken. Het systeem zou zijn getraind met honderd miljoen afbeeldingen, waardoor die de correcte instellingen per foto automatisch zou kunnen selecteren. Daarnaast is er de Bright Mode. Deze modus zorgt ervoor dat vier pixels één pixel vormen, waardoor er in donkere omgevingen duidelijkere foto’s gemaakt kunnen worden. De trade-off hier is dat je het moet doen met een resolutie die wat lager is — maar dat heb je dus helemaal zelf in de hand.

Daarnaast kan de LG V30S ThinQ (of beter gezegd: de software-update) je helpen bij het winkelen. Wanneer je een foto maakt van wat je wil, dan kan het systeem online laten zien waar je dat kunt kopen. De LG V30S zal in de komende weken eerst in Korea worden uitgebracht. Vanaf maart kunnen we het toestel ook in andere landen verwachten; een prijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
LG V30
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.