Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek presenteert Helio P60-chipset op MWC

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 16:16 CategorieHardware

We kennen MediaTek vooral van de chips voor budgettoestellen en enkele midrangers. Daar moet echter verandering in gaan komen. Tijdens de Mobile World Congress heeft MediaTek de Helio P60 aangekondigd, waarmee het bedrijf een flinke stap voorwaarts zal gaan maken.

De nieuwe processor van MediaTek is gemaakt volgens het twaalf nm-proces. De Helio P60 heeft de beschikking over vier krachtige A73-kernen en vier zuinige A53-kernen. Beide op 2.0 Ghz. Volgens MediaTek moet de nieuwe chipset zeventig procent beter presteren dan de Helio P23 en de Helio P30, terwijl het tegelijkertijd twaalf procent zuiniger moet zijn. De GPU is een Arm Mali-G72MP3 op 800 Mhz. Er is ondersteuning voor resoluties tot 2.400 bij 1.080 in Full HD in een 20:9 beeldverhouding.

Volgens MediaTek is de Helio P60 compatibel met Google Android Neural Networks Api voor AI-toepassingen. De ISP ondersteunt straks resoluties tot 32 megapixel voor enkele camera’s of dubbele camera’s van maximaal twintig en zestien megapixel. De ingebouwde 4G LTE-modem ondersteunt 300 MB/s down en 150 MB/s up. Ondersteuning is er ook voor twee simkaarten.

Straks te vinden in midrangers?

De nieuwe chipset is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018. Alhoewel de Helio P60 qua prestaties niet de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld de Snapdragon 845, is het toch een grote stap voorwaarts ten opzichte van de eerdere chipsets van MediaTek. De verwachting is dan ook dat de Helio P60 straks te vinden is in een reeks mooie midrangers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.