Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Microsoft Photos Companion zet je gemakkelijker foto’s over naar je pc

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2018, 9:10 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een nieuwe applicatie in Google Play en de App Store gelanceerd: Microsoft Photos Companion. Met deze app kun je gemakkelijk foto’s uitwisselen tussen je Android- of iOS-apparaat en een Windows 10-tablet of -pc.

Download Microsoft Photos Companion

Microsoft heeft vrijdag een nieuwe applicatie gelanceerd op zowel Android als iOS. De wordt Microsoft Photos Companion genoemd en stelt gebruikers in staat snel foto’s uit te wisselen tussen een smartphone of tablet met Android of iOS en een apparaat met Windows 10 aan boord (zoals een pc of tablet). Overgezette foto’s vind je vervolgens terug in de officiële foto-applicatie van het bedrijf uit Redmond. Om beide apparaten aan elkaar te koppelen, hoef je alleen maar de qr-code op het scherm van het Windows-apparaat te scannen.

Dat scannen doe je natuurlijk met het apparaat waar je vandaan wil sturen, dus de smartphone of tablet waar de foto’s op staan. Na het koppelen is het mogelijk een enkele foto, maar ook meerdere foto’s tegelijkertijd te versturen. Dat versturen gaat via de wifi-verbinding in huis en gaat dus niet eerst langs een server. Het is geen cloudopslagdienst, maar een middel om pijnloos je foto’s over te zetten. Let wel op, want de koppeling is niet permanent. Iedere keer wanneer je foto’s wil versturen, die je de qr-code in beeld te scannen.

  • Microsoft Photos Companion
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.