Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MWC 2018: dit mag je verwachten van Mobile World Congress 2018

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 15:24 CategorieAndroid

Vanaf maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart vindt MWC 2018 plaats. MWC staat voor Mobile World Congress. Dit is een beurs waar veel smartphone- en tabletproducenten aanwezig zijn om een aantal nieuwe producten te presenteren.

Mobile World Congress is de grootste beurs op het gebied van smartphones en tablets. Veel fabrikanten reizen naar Barcelona af voor de presentatie van verschillende nieuwe producten. Tijdens de vorige editie, in 2017, kregen we onder meer de LG G6 te zien, evenals de Sony Xperia XZ Premium en de Huawei P10 Plus. Voor dit jaar denken we ook al te weten wat we onder meer kunnen verwachten. Zo krijgen we nieuwe apparaten van Samsung te zien, maar ook van fabrikanten als Sony en Nokia.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Op zondag 25 februari is het meteen raak. Een dag voordat de beurs officieel van start gaat, zal Samsung al laten zien waar de komende maanden de aandacht naar uitgaat: de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+. De uitnodigingen voor het evenement zijn al de deur uit, met een grote aanwijzing voor wat we kunnen verwachten. De recente lekken zijn er waarschijnlijk nog maar weinig verrassingen, maar dat neemt niet weg dat de show een groot spektakel gaat worden. Ook zijn er al drie teaservideo’s verschenen voor de serie.

In een eerder gepubliceerd artikel hebben we alle geruchten over beide smartphones al eens op een rijtje gezet. Wat je mag verwachten is heel simpel: een marginale update in vergelijking met de Samsung Galaxy S8. Samsung zal geen grote veranderingen aan het design gaan introduceren en datzelfde geldt voor de hardware. Er zullen ook dit keer verschillen zijn tussen de S9 en S9+: het grote model krijgt niet alleen een groter scherm, ook zal de accu wat groter zijn, zal er een dubbel camerasysteem aanwezig zijn en is er meer werkgeheugen.

Samsung Galaxy Tab S4

Over deze tablet kunnen we helaas niet met zekerheid stellen dat die wordt aangekondigd tijdens de presentatie voor MWC 2018. Maar er zijn al wel geruchten over de Samsung Galaxy Tab S4 verschenen. De tablet heeft het modelnummer SM-T835 meegekregen en zal worden voorzien van enkele high-end specificaties, zoals het er nu naar uitziet. Zo zit onder de motorkap 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Waarschijnlijk zal ook de processor Qualcomm Snapdragon 845 aanwezig zijn.

Het scherm is 10,5-inch groot en beschikt over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Android 8.0 Oreo zal standaard worden meegeleverd. Ook is er nog een camera van twaalf en eentje van acht megapixel, maar zal er geen nfc-ondersteuning zijn. Op de uitnodiging naar de pers wordt er verder geen melding gemaakt van deze tablet, maar we zouden er niet vreemd van opkijken wanneer die wordt aangekondigd. Vorig jaar werd de Samsung Galaxy Tab S3 namelijk ook tijdens Mobile World Congress aangekondigd.

Sony Xperia XZ Premium 2 (of iets dat hierop lijkt)

Diezelfde redenering gaat op voor de opvolger van de Sony Xperia XZ Premium. Over dit toestel is nog maar weinig bekend, maar er zijn al wel geruchten naar buiten gekomen. Het geruchtencircuit is er nog niet over uit of het nou de Sony Xperia XZ Premium 2 of de Sony Xperia XZ Pro wordt, maar het lijkt inmiddels vast te staan dat er iets in één van die vormen wordt aangekondigd. Deze Sony-smartphone krijgt waarschijnlijk een scherm van 5,7-inch, inclusief een 4k-resolutie. Maar geen hoofdtelefoonaansluiting.

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Naast een opvolger voor de Xperia XZ Premium, komt er ook een opvolger voor de reguliere Xperia XZ. Eén van die toestellen wordt, naar het schijnt, een phablet. Deze smartphone beschikt waarschijnlijk over een scherm van 5,7-inch, inclusief een schermverhouding van 2:1 en Corning Gorilla Glass 5. Onder de motorkappen treffen we dan mogelijk de Qualcomm Snapdragon 845 aan, evenals 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. e Xperia XZ2 moet een prijskaartje gaan krijgen van 799 euro krijgen en vanaf 6 maart te koop zijn.

Nokia 9

MWC 2018 wordt misschien ook wel de beurs waar we voor het eerst een écht vlaggenschip van Nokia gaan tegenkomen (sinds het moment dat HMD Global de rechten in handen heeft). De Nokia 9, waar de geruchtenmolen het over heeft, krijgt waarschijnlijk een oled-scherm van 5,5-inch met een qhd-resolutie. De randen moeten dun zijn en de smartphone moet goed tegen water kunnen. Ook wordt er al geroepen dat we een dubbel camerasysteem mogen verwachten — zowel aan de achterkant als aan de voorkant van de phone.

Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 845, zoals het een modern vlaggenschip betaamt dit jaar. Over het werkgeheugen kunnen we nog niets met zekerheid melden, maar het moet 4, 6 of 8 GB gaan worden. De grote accu van 3.800 mAh is nodig vanwege het grote oled-scherm. Verder zal er een irisscanner aanwezig zijn. Over het opslaggeheugen weten we momenteel nog niets. Ook is het nog even afwachten of de Nokia 9 een hoofdtelefoonaansluiting krijgt. Tijdens MWC 2018 horen we mogelijk meer.

En verder nog…

Verder zou het kunnen zijn dat Huawei aanwezig is met een nieuwe versie van de Huawei Watch, namelijk de Huawei Watch 3. Deze smartwatch zou zomaar een speciale rand kunnen krijgen, als we kijken naar onlangs gelekte patenten. Daarnaast kan Nokia ook de Nokia 7 Plus aankondigen, aangezien die onlangs opdook in het nieuws. Archos presenteert in elk geval drie toestellen, Het gaat om de Archos Core 55S, 57S en de 60S. De cijfers achter de modellen verwijzen naar de grootte van het scherm.

LG heeft aangekondigd dat het tijdens Mobile World Congress allerlei slimme functies zal gaan introduceren voor een vernieuwde versie van de vorig jaar uitgebrachte LG V30. Daarmee bevestigt het bedrijf de geruchten die al weken op internet rondzwerven. De slimme functies worden geïntroduceerd op de ‘2018-versie’ van de smartphone en wordt Vision AI genoemd. De techniek is inderdaad gericht op herkenning van objecten. Ook kan de camera helpen bij het winkelen en kun je betere foto’s maken wanneer er minder licht is.

Tablets Magazine is aanwezig

Ook dit jaar is Tablets Magazine aanwezig tijdens MWC 2018. We reizen met een aantal redacteuren af naar Barcelona om daar het nieuws rechtstreeks van de bron te kunnen krijgen. Blijf ons dus volgen vanaf 24 februari, want dan zitten we al in Barcelona.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.