Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix-app krijgt nieuwe navigatiebalk aan de onderkant

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 18:12 CategorieApplicaties

Begin december verscheen het nieuws dat Netflix bezig is met een nieuwe interface voor de Netflix-app op Android. In de huidige app vind je de navigatiebalk aan de linkerkant via een zogenaamd hamburgermenu. Door te swipen laat je het menu verschijnen en kun je deze weer uit beeld laten verdwijnen. De test met het nieuwe menu aan de onderkant van het scherm bleek echter succesvol te zijn verlopen via een server-side switch naar enkele gebruikers, want de nieuwe interface wordt nu uitgerold via het Netflix Android beta-programma voor een grotere groep testers.

Menu in de Netflix-app verplaatst naar de onderkant

In de nieuwe versie verdwijnt het hele menu van de Netflix-app aan de linkerkant van het scherm. In plaats daarvan vinden we het gehele menu nu aan de onderkant van het scherm. Home, Zoeken, Downloads en alle andere menu-items zullen naar de onderkant verhuizen. Dit geldt overigens ook voor de zoekbalk. In de huidige app kun je zoeken via het vergrootglas rechts bovenin de app. De zoekfunctie zal ook naar onderen verhuizen, waaronder ook de verschillende genres zullen vallen.

Als de verbeterde functie ook succesvol door het testprogramma komt zal het niet lang duren voordat Netflix de nieuwe navigatiebalk wereldwijd zal uitrollen. Kun je niet wachten om de nieuwe Netflix-app te proberen? Via APKMirror kun je de nieuwe versie alvast zelf gaan testen.

Bron: Android Police / Reddit

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.