Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone wordt goedkopere variant op iPhone X’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 14:31 CategorieiPhone

Als er een persoon is die we geneigd zijn te geloven als het aankomt op geruchten rond Apple-producten, dan is het KGI Securities analist Ming-Chi Kuo wel. Vandaag stelt hij dat Apple in de tweede helft van dit jaar nog meer een 6,1-inch iPhone komt. Dat apparaat krijgt dezelfde ontwerpelementen als de iPhone X, maar wordt goedkoper.

Nieuwe 6,1-inch iPhone

De gedachte van Ming-Chi Kuo is dat er dit jaar nieuwe functionaliteiten naar goedkopere iPhones komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Face ID, dat mogelijk wordt gemaakt door de True Depth-camera. Daarnaast moet het voorkant bedekkende scherm, met uitsparing bovenin, naar de 6,1-inch iPhone komen. Wel zal het om een lcd-scherm gaan en dus niet om een type oled.

Apple kiest er volgens Kuo voor om de nieuwe iPhone verder een aluminium frame te geven, een enkele camera aan de achterkant en 3D-touch achterwege te laten. Op die manier kan het bedrijf de kosten drukken en zal het apparaat tussen de 700 en 800 dollar kosten in de Verenigde Staten. In Nederland zal het apparaat dan waarschijnlijk even duur worden als de iPhone 8, die bij lancering 809 euro kostte.

Op basis van deze prijs stelt Kuo dat de verkopen hoog liggen; hij gaat er vanuit dat als het nieuwe toestel zo’n 700 dollar kost, er 105 tot 115 miljoen exemplaren geleverd worden in het daaropvolgende jaar. De variant van 800 dollar zou zo’n 95 tot 105 miljoen keer geleverd worden.

De prijs hangt er volgens de analist vooral vanaf “of Apple de nieuwe 6,1-inch LCD-telefoon ziet als opvolger van de iPhone 8 of 8 Plus”. De verwachting is dat Apple het apparaat in de loop van september of oktober zal presenteren.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.