Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe bug kan iPhone laten crashen en iMessage onbereikbaar maken (update)

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2018, 12:36 CategorieiPhone

Er is een nieuwe bug ontdekt die ervoor kan zorgen dat je iPhone crasht en dat iMessage niet langer bereikbaar is, zonder dat je daarvoor extra stappen moet ondernemen. Dit is het zoveelste softwareprobleem voor Apple in korte tijd.

Bug crasht iPhone, laat iMessage vastlopen

Aan het einde van 2017 had Apple een paar grote softwareproblemen die opgelost moesten worden. 2018 ging iets beter van start, maar nu is er wederom een probleem opgedoken dat ervoor kan zorgen dat je iPhone vastloopt en dat berichtendienst iMessage vastloopt. Deze bug lijkt alleen te werken in iOS 11. iPhones met iOS 11.2.5 aan boord hebben in elk geval last van dit probleem, terwijl de publieke versies van iOS 11.3 er geen last meer van heeft. Mogelijk heeft Apple het probleem dus al opgelost in recentere versies van het OS.

De bug kan z’n gang gaan wanneer iemand je een Indiaans teken verstuurt via iMessage. Zodra het bericht is ontvangen, reageert je iPhone niet meer. iMessage zal proberen het teken te lezen, maar dat zal de app niet lukken — waardoor die app onbereikbaar wordt. Je kunt weer toegang krijgen tot de dienst wanneer iemand anders je een nieuw bericht stuurt en je het snel voor elkaar kunt krijgen het gesprek met daarin het speciale teken te verwijderen. Apple heeft nog niet gereageerd op dit probleem voor iPhones met iOS 11.

Update 16-02: Apple heeft inmiddels laten weten dat het probleem wordt opgelost voordat iOS 11.3 wordt vrijgegeven voor iedereen. Die update verschijnt in de lente, dus mogelijk krijgen we daarvoor nog een update in de vorm van iOS 11.2.6, of iets dergelijks.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.