Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderzoeksfirma vindt naar verluidt manier om iOS 11 te kraken

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2018, 0:09 CategorieiPad

De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, iOS 11, zou veiliger dan ooit zijn. Maar nu stelt de onderzoeksfirma Cellebrite een manier gevonden te hebben om zelfs modellen die daarvan voorzien zijn te kunnen hacken. Het bedrijf hielp de Amerikaanse overheid eerder al om de iPhone 5c te kraken.

Beveiliging in iOS 11

Zakenblad Forbes kreeg van anonieme bronnen te horen dat Cellebrite een manier gevonden heeft om rond de beveiligingsmaatregelen in iOS 11 heen te werken. Dat maakt het risicovol voor consumenten, overheden en bedrijven die gebruik maken van de software. Natuurlijk is en blijft het belangrijk om altijd de nieuwste versie van iOS installeren.

Het bedrijf heeft nog geen formeel bericht vrijgegeven over de manier om de data te extraheren, maar stelt op zijn website wel dat het een geavanceerde manier heeft voor klanten om “Apple iOS-apparaten en besturingssystemen, waaronder iPhone, iPad, iPad mini, iPad Pro en iPod touch draaiende op iOS 5 tot iOS 11” te kraken.

Een tweede bron van Forbes stelt dat er een iPhone 8 gekraakt werd middels de methode van Cellebrite. Het is dus nog niet zeker welke versie van iOS nou precies gekraakt is, maar duidelijk is wel dat het bedrijf een manier gevonden heeft om Apple-apparaten te kraken.

Belangrijk is ook om op te merken dat volgens Forbes de autoriteiten in Michigan, in de Verenigde Staten, de technieken van Cellebrite gebruikt hebben om een iPhone X te kraken. Dat zou in december gedaan zijn, maar we weten niet welke data het betreft. Dat dit in december gebeurde, impliceert wel dat het gaat om een oudere versie van het besturingssysteem. Meest recentelijk is nog iOS 11.2.6 uitgebracht.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.