Patent van Motorola toont randenvrije, opvouwbare smartphone

12 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
motorola-moto-patent-1

Motorola heeft een patent in handen waarin smartphones worden beschreven zonder randen en met een opvouwbare design. Op dit moment is deze fabrikanten nog één van de laatste grote fabrikanten met smartphones die dikke randen hebben (we kijken ook naar jou, Sony).

Patent van Motorola

Als je nu kijkt naar de smartphonemarkt dan is de grootste trend ongetwijfeld telefoons uitbrengen zonder dikke randen. Motorola en Sony zijn twee voorbeelden van grotere smartphonefabrikanten die nog niet meedoen met die trend. Voor Sony kan dat binnenkort misschien veranderen en ook de eerstgenoemde lijkt plannen te hebben voor een moderne telefoon. Er is namelijk een patent opgedoken van het dochterbedrijf van Lenovo, waarin een opvouwbare smartphone met dunne schermranden wordt geïntroduceerd.

De telefoon in kwestie wordt in verschillende posities laten zien en dat is alleen mogelijk wanneer je een flexibel oled-display gebruikt. Helaas is het zo dat patenten slechts een kijkje in de keuken geven van een bedrijf of fabrikant; het betekent nooit direct dat dergelijke producten ook daadwerkelijk worden gelanceerd. Desondanks is het toch goed om te zien dat Motorola in elk geval achter de schermen met de tijd meegaat en misschien dus wel binnenkort een smartphone presenteert die nog een beetje futuristisch oogt.

Bron WIPO

Reacties (0)