Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pro Camera keert terug naar de nieuwe Nokia-smartphones

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 21:04 CategorieAndroid

Als je ooit een Nokia Lumia in je bezit hebt gehad, dan kan je je misschien nog wel herinneren dat deze telefoons beschikten over een indrukwekkende camera met Carl Zeiss-lenzen. Veel aandacht ging uit naar de camera-mogelijkheden, want de Nokia Pro Camera-app bood daarnaast diverse mogelijkheden om de instellingen van de camera te wijzigen.

De huidige Nokia telefoons van HMD Global misten deze uitgebreide camera-mogelijkheden, alhoewel bijvoorbeeld de Nokia 8 wel over een Zeiss-lens beschikte, maar met name aan de softwarekant misten gebruikers vele mogelijkheden om de instellingen te kunnen wijzigen. Dat gaat echter nu veranderen, want tijdens de Mobile World Congress in Barcelona heeft HMD Global bekend gemaakt dat de Nokia Pro Camera-app zal terugkeren. De nieuwe Nokia 8 Sirocco, de Nokia 7+ en de Nokia 6 (2018) krijgen de Nokia Pro Camera, evenals de Nokia 7 en de Nokia 8 die al op de markt verkrijgbaar zijn. Alle Nokia-smartphones met een Zeiss-lens krijgen straks dus de nieuwe Pro Camera tot hun beschikking.

Instellingen handmatig wijzigen met Nokia Pro Camera

Zo kun je straks diverse instellingen handmatig gaan wijzigen, zoals witbalans, iso, sluitertijd en focus, net als in de manuele modus op een echte camera. Wanneer de Pro Camera zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. De verwachting is dat de aankomende smartphones de app al standaard geïnstalleerd krijgen en dat gebruikers van de Nokia 7 en de Nokia 8 deze op een later moment kunnen downloaden.

Bron: Nokiamob.net

  • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.