Qualcomm introduceert Snapdragon 700-serie

27 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
qualcomm-logo

Qualcomm introduceert de nieuwe Snapdragon 700-serie. Hiermee wil de fabrikant het gat opvullen tussen de high-end Snapdragon 845 en de Snapdragon 600-serie. Het kan nog wel even duren voordat we de eerste smartphones met een Snapdragon 700-processor op de markt zien verschijnen.

Er zit nogal een gat tussen de high-end Snapdragon 845 en de Snapdragon 600-serie. Qualcomm wilde hier graag iets aan doen en daarom willen ze een nieuwe serie gaan uitbrengen tussen beide series chipsets in. Qualcomm komt daarom met de Snapdragon 700-serie. Deze serie zal enkele eigenschappen van de 800-lijn overnemen, maar dan zonder de dure hardware.

Veel is er nog niet over bekend, maar Qualcomm heeft wel bekendgemaakt dat de Snapdragon 700-serie de AI-engine zal overnemen van de 800-serie. Ook bluetooth 5.0 en Quick Charge 4.0 zal aan de 700-serie worden toegevoegd. Tevens zou er ondersteuning moeten zijn voor Spectra ISP, Kryo-cpu en de Adreno-gpu’s.

Premium-technologie voor betaalbare apparaten

Qualcomm wil met de Snapdragon 700 premium technologie brengen naar betaalbare apparaten. Volgens de chipfabrikant zal de 700-serie tot dertig procent krachtiger moeten zijn dan de Snapdragon 660. De eerste samples zouden in het begin van de zomer naar klanten verstuurd worden. Voordat we de Snapdragon 700-serie daadwerkelijk in nieuwe smartphones te zien krijgen zijn we vele maanden verder. Qualcomm hoopt met de nieuwe chipsets een nieuwe markt aan te boren tussen de high-end vlaggenschepen en de midrangers in. Wellicht zien we volgend jaar, tijdens de Mobile World Congress 2019, nieuwe aankondigingen voor smartphones met een chip uit de Snapdragon 700-serie.

Reacties (0)