Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm heeft een nieuwe wifi-chip voor volgende generatie van wifi

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2018, 9:25 CategorieHardware

Qualcomm heeft een nieuwe wifi-chip voor smartphones en tablets aangekondigd, die helemaal klaar is voor de volgende generatie van wifi. Deze chip biedt ook ondersteuning aan voor wpa3, de nieuwste versie van het wpa-beveiligingsprotocol. Verder zal ook mu-mimo worden ondersteund, een nieuw wifi-systeem voor slimmere huizen en bedrijven.

Qualcomm presenteert nieuwe wifi-chip

Qualcomm heeft een nieuwe wifi-chip voor smartphones en tablets aangekondigd. Deze chip biedt ondersteuning aan voor de volgende generatie van wifi. De chipfabrikant zegt dat het de eerste is die 802.11ax-functies aanbiedt en ondersteuning aanbiedt voor het wpa3-beveiligingsprotocol. 802.11ax moet vanaf volgend jaar de nieuwe standaard op het gebied van wifi gaan worden en maakt het mogelijk dat er meer dataverkeer plaatsvindt met minder stroomverbruik, in vergelijking met de huidige standaard (802.11ac).

Fabrikanten moeten in de komende maanden toegang krijgen tot de nieuwe chip, waardoor ze die in nieuwe producten kunnen gaan verwerken. De nieuwe wifi-chip van Qualcomm is compatibel met oudere versies van wifi (en de bijbehorende routers) en zal ook overweg kunnen met de aankomende versie van bluetooth, namelijk bluetooth 5.1. Verder kan de chip overweg met mu-mimo-routers, die internet in huis sneller moet maken. Wil je meer lezen over het complexe wifi-systeem mu-mimo, check dan dit achtergrondartikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.