Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung komt met dubbele camera voor budgettelefoons

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2018, 13:03 CategorieAndroid

Het is een belangrijke trend binnen de duurdere telefoons op dit moment: een dubbele camera. Langzaamaan komen die ook naar de midrange toestellen en wat technologiereus Samsung betreft op korte termijn ook naar de goedkoopste toestellen. Daarvoor lanceert het bedrijf een nieuwe camera en bijbehorende software.

Dubbele camera Samsung

De dubbele camera wordt uitgebracht binnen het Isocell Dual programma. Daarin brengt het Zuid-Koreaanse bedrijf niet alleen nieuwe sensoren uit, maar ook de bijbehorende software. Door die combinatie van hardware en software is het “ontwikkelingsproces makkelijker, waardoor de meest geoptimaliseerde dubbele camera-functies naar meer toestellen komen.”

De combinatie van de twee factoren maakt het makkelijker voor goedkopere telefoons om features die bij dubbele camera’s komen kijken mogelijk te maken. Een processor in goedkopere toestellen is vaak niet toegespitst op geavanceerde beeldverwerking. Doordat Samsung echter een totaalpakket biedt, is die technologie breder beschikbaar.

Dubbele camera’s combineren de binnenkomende informatie van twee sensoren en bieden daarmee meer mogelijkheden dan enkelvoudige camerasystemen. Door de dubbele sensoren is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s achteraf opnieuw te focussen en kunnen er mooiere foto’s geknipt worden in donkere omstandigheden. Samsung kwam met de Galaxy Note 8 voor het eerst met een dubbele camera.

Alle mogelijkheden die een wat duurdere dubbele camera biedt, waaronder het achteraf focussen van foto’s en het knippen van mooie plaatjes in donkere omstandigheden, zijn ook binnen Isocell beschikbaar.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.