Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung komt ook met telefoon met voorkant bedekkend scherm

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2018, 16:07 CategorieAndroid

Later deze maand verwachten we de Samsung Galaxy S9, een telefoon die weinig nieuws zal brengen naar de productlijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Volgend jaar zou de echt vernieuwende en opvouwbare Galaxy X gepresenteerd worden. In de tussentijd verschijnt er mogelijk nog een ander toestel met eveneens vernieuwende features.

Samsung komt met groot scherm

Samsung heeft volgens onze collega’s bij Let’s Go Digital patent aangevraagd op een smartphone waarvan het scherm de hele voorkant bedekt. Dat patent laat zien dat er, in tegenstelling tot bij de Apple iPhone X geen uitsparing in de bovenkant zit. Daarnaast is de vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt.

De nieuwe telefoon waar het bedrijf patent op aan heeft gevraagd, ziet er interessant uit. Het complete scherm is drukgevoelig en heeft daardoor een aantal extra mogelijkheden. Als de gebruiker het scherm onderin lichtjes indrukt terwijl dit uit staat, wordt de onderliggende vingerafdrukscanner geactiveerd.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden: door iets harder te drukken, wordt bijvoorbeeld de microfoon geactiveerd. Daarmee is het gebruik van stemassistent Bixby iets eenvoudiger gemaakt. Verder kan er nog harder gedrukt worden voor een lijst met apps die geopend kunnen worden.

Wanneer het bedrijf eventueel met de smartphone komt is niet bekend. Dit jaar wordt zo’n toestel niet verwacht, maar krijgen we waarschijnlijk naast de Galaxy S9 ook de Galaxy Note 9. Volgend jaar zou drie toptoestellen brengen, waaronder de Galaxy X.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy A8 (2018)
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.