Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel onthuld tijdens MWC 2018

25 februari 2018 5 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-s9-zijkant-naast-elkaar

Samsung heeft zondag tijdens zijn presentatie op de Mobile World Congress-beurs officieel de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ onthuld. De toestellen beschikken over high-end specificaties en zullen in drie kleuren worden aangeboden. Tablets Magazine was aanwezig bij de presentatie en vertelt je alles over het nieuwe vlaggenschip van Samsung in dit artikel.

Dit is de Samsung Galaxy S9

De kogel is door de kerk. Na maanden van geruchten is de Samsung Galaxy S9, samen met zijn grotere broer Galaxy S9+, onthuld. De Galaxy S9 beschikt over een Super Amoled Infinity Display van 5,8-inch (wanneer je de hoeken meerekent) en een quad hd+-resolutie. Dit geeft een resolutie van 2.960 bij 1.440 pixels. Op de achterkant zit een snelle dualpixelcamera van twaalf megapixel met een variabel diafragma van f/1.5 bij slecht licht tot f/2.4 bij goed licht. Deze Low Light Camera zoekt automatisch de beste omstandigheden, afhankelijk van het beschikbare licht. Daarnaast is er een Super Slow-Mo-functie waarmee je beelden kan opnemen met 960 beeldjes per seconden.

Aan de voorkant zit een frontcamera van acht megapixel, inclusief autofocus (f/1.7). Samsung zet hierbij vol in op de uitgebreide cameramogelijkheden van het nieuwe toestel. Naast de super slow-mo en de Low Light Camera heb je ook de beschikking over AR Emoji. Dankzij een speciaal algoritme kun je emoji’s maken die er precies zo uitzien en klinken als jij. De ingevoerde 2D beelden worden hierbij geanalyseerd en verwerkt. Vervolgens wordt er een 3D-model gemaakt die expressies zoals hoofdbewegingen en knipogen kan imiteren. AR Emoji kun je gebruiken in je eigen video’s, maar ook in populaire apps als Whatsapp. Samsung gaat hierbij samenwerken met Disney, zodat je ook bekende Disney-karakters kunt gebruiken in AR Emoji.

Net als bij de S8 en S8+ is ook Bixby weer van de partij op de Galaxy S9 en de Galaxy S9+, dit keer met de nieuwe versie Bixby 2.0. De slimme assistent herkent objecten in de omgeving via augmented reality en deep learning. Richt de camera op een object en Bixby geeft alle informatie die voorhanden is. Bixby herkent ook producten die je fysiek ergens hebt gezien en helpt je deze te kopen. Ook houdt Bixby het calorieverbruik bij.

Onder de motorkap zit een octacore-processor, de Samsung Exynos 9810, gemaakt volgens het tien nm-proces. Deze bestaat uit vier Exynos M3-kernen die draaien op 2,7 Ghz en vier Cortex A55-kernen op 1,7 Ghz. De Samsung Galaxy S9 beschikt over 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte, dat uitgebreid kan worden tot 400 GB middels een micro-sd-kaart. De accu heeft een vermogen van 3.000 mAh. Het toestel beschikt verder over wifi (802.11 a/b/g/n/ac, 2.4 en 5 GHz en mu-mimo), bluetooth 5.0  en usb-c. Ook zijn er diverse sensoren, zoals een barometer, accelerometer, gyroscoop, kompas, druktemeter en een sensor die meet hoe dichtbij je bij het toestel bent aanwezig. De smartphone beschikt over stereospeakers die zijn getuned door AKG en worden versterkt door surround sound van Dolby Atmos.

De beveiliging is geregeld met Knox 3.1. Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende biometrische authenticatiemogelijkheden: irisscan, vingerafdruk en gezichtsherkenning. Via de Dedicated Fingerprint kun je een andere vingerafdruk gebruiken voor de ontgrendeling van de telefoon, dan voor toegang tot de Secure Folder op de smartphone. Ook hebben beide toestellen een verbeterde hartslagsensor en kun je via Heart Load Factor bijhouden in hoeverre je je eigen hart belast tijdens het sporten.

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy S9+

Het scherm van de Samsung Galaxy S9+ is ietwat groter en is 6,2-inch groot (inclusief de ronde hoeken). Ook hier is de resolutie quad hd+. Op de achterkant zit een dubbele camera (twee keer twaalf megapixel), met verder dezelfde specificaties als de reguliere versie. Daarnaast verschilt de Galaxy S9+ licht in specificaties. Er is 6 GB aan werkgeheugen aanwezig, terwijl de accu hier 3.500 mAh groot is. Voor de rest zijn de smartphones gelijk aan elkaar en beschikken ze over dezelfde functies, specs, sensoren en connectiviteitsopties.

Vernieuwde Samsung DeX Pad

Naast de beide nieuwe smartphones zijn er ook tal van nieuwe accessoires aangekondigd. Zo is daar onder andere een nieuwe Samsung DeX Pad. Hiermee kun je de Galaxy S9 en de Galaxy S9+ gebruiken op een groot scherm. Sluit de smartphone aan op de DeX Pad en vervolgens op een monitor, laptop of televisie. Sluit een toetsenbord en muis aan op de usb-aansluitingen van de DeX Pad en je kunt jouw smartphone als volledige computer gebruiken op een groot scherm. Handig voor bijvoorbeeld Netflix, YouTube of het spelen van games. Ook voor zakelijk gebruik kun je de DeX Pad in combinatie met de smartphone gebruiken om presentaties te tonen op een groot scherm.

Vorig jaar introduceerde Samsung de DeX samen met de Galaxy S8 en S8+. Die versie beschikte over een aansluiting voor internet via een ethernet-kabel. Die is in de vernieuwde Samsung DeX Pad niet meer aanwezig. Je zult dus het mobiele internet of de wifi-verbinding moeten gebruiken. De DeX Pad lanceert op 16 maart voor een prijs van 150 euro en is waarschijnlijk ook te gebruiken in combinatie met de vorige generatie Galaxy-smartphones.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zullen in drie kleuren beschikbaar zijn, namelijk Coral Blue, Midnight Black en Lilac Purple. De toestellen zijn per 16 maart beschikbaar. De Galaxy S9 kost 849 euro, terwijl de Galaxy S9+ voor 949 euro over de toonbank gaat. De prijzen van beide toestellen zijn hierbij 50 euro hoger dan bij de voorganger, de Galaxy S8. Vanaf 25 februari om 19.00 uur kun je beide toestellen al bestellen bij de bekende verkooppunten.

Reacties (0)