Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert eigen scherm met ingebouwde vingerafdruklezer

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 17:18 CategorieAndroid

Het ziet ernaar uit dat Samsung voornemens is een scherm met een ingebouwde vingerafdruklezer te omarmen, mogelijk voor de Galaxy Note 9. Er is namelijk een patent opgedoken waarin zo’n scherm wordt omschreven, inclusief een bijbehorende afbeelding.

Samsung Galaxy Note 9 met ingebouwde vingerafdruklezer – gerucht

Samsung gaat mogelijk de ingebouwde vingerafdruklezer introduceren in aankomende toestellen van het bedrijf. Het eerste toestel dat hier mogelijk mee kan worden uitgerust is de Galaxy Note 9, de opvolger van de Galaxy Note 8. Dat blijkt uit een gelekt patent. Zoals het er nu naar uitziet wil het Zuid-Koreaanse bedrijf geen gebruikmaken van bestaande technologie, ontwikkeld door bijvoorbeeld Synaptics. In plaats daarvan gebruikt de fabrikant liever z’n eigen technologie, waar nu mogelijk al jaren aan gewerkt wordt.

Bij het verhaal, dat uit China afkomstig is, waar dit gerucht wordt aangehaald, wordt ook de bovenstaande afbeelding geplaatst. Deze afbeelding laat een smartphone met een ingebouwde vingerafdruklezer zien, maar toont niet de Galaxy Note 9, bijvoorbeeld (dit is een referentiedesign). Omdat er nu al maanden geruchten bestaan over dergelijke scanners in schermen van toestellen van Samsung, leeft nu het idee dat de Note 9 toch echt de smartphone is waarmee het gaat gebeuren. Uiteraard heeft het bedrijf er niet op gereageerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.