Sony komt met augmentedrealitygame Ghostbusters World

24 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Ghostbusters World

Sony komt later dit jaar met Ghostbusters World, een augmentedrealitygame waarin je bekende geesten uit het universum van Ghostbusters zult moeten vangen. De eerste video is inmiddels verschenen van het nieuwe spel. Bekende geesten uit de films, games en strips zullen hun opwachting gaan maken en ook zullen er nieuwe geesten worden geïntroduceerd.

Gisteren passeerde Ghostbusters World al even de revue tijdens de officiële lancering van Google’s ARCore, het augmentedrealityplatform van Google, maar nu is er meer informatie bekend over de nieuwe augmentedrealitygame dat gemaakt wordt door Sony Pictures Entertainment Consumer Products, Ghost Corps en uitgever FourThirtyThree Inc.

Net zoals Pokémon Go van Niantic, dat in 2016 een grote hit werd en nog altijd wereldwijd door veel mensen gespeeld wordt, is ook Ghostbusters World een spel waar je iets moet vangen, in dit geval geesten. Bekende geesten uit de films, games, comics en attractieparken van het Ghostbusters-universum zullen in het spel te vinden zijn. Er zullen echter ook nieuwe geesten geïntroduceerd worden.

Demo van Ghostbusters World te spelen tijdens MWC

Tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, dat komende week plaats zal vinden, kunnen spelers een demo proberen van Ghostbusters World, dat later dit jaar zal verschijnen voor iOS en Android. Het spel is trouwens niet de enige augmentedrealitygame dat dit jaar zal verschijnen. Ook Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, werkt aan een nieuwe AR-game rond het Harry Potter-universum.

Een eerste video is in ieder geval al verschenen van Ghostbusters World. In de dertig seconden durende video zien we geen bewegende beelden van het spel, maar de sfeer zit er in ieder geval al goed in.

Reacties (0)