Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert high-end Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 9:49 CategorieAndroid

Vanochtend heeft Sony tijdens zijn MWC-evenement twee nieuwe toptelefoons gepresenteerd. Het gaat om de langverwachte Xperia XZ2 en XZ2 Compact. Beiden hebben een vernieuwd ontwerp en flinke schermen in een relatief kleine behuizing. De Xperia XZ2 beschikt over een 5,7-inch Full HD+ display en de XZ2 Compact heeft een 5-inch Full HD+ scherm.

De Xperia XZ2

De Xperia XZ2 heeft een 5,7-inch scherm met beeldverhouding van 18:9. Het is dus een lang en smal scherm. Dat is voorzien van HDR-ondersteuning, waardoor content er mooi uit komt te zien op het display. Volgens Sony is er ook ingebouwde technologie om ervoor te zorgen dat normale content er ook uit komt te zien als HDR-content.

De Android Oreo-telefoon wordt aangedreven door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845-processor. Die heeft 4 GB aan werkgeheugen en 64 gigabyte aan opslagcapaciteit. Verder is er een audiosysteem dat door Sony heel mooi het Dynamic Vibration System is gedoopt. Dat analyseert audio-data en laat je middels de trillingsmotor ook de audio voelen. Volgens Sony zorgt het voor een levendige ervaring, die aangevuld wordt met HR-audio.

Verder is er een ingebouwde Motion Eye camera met 19-megapixelsensor die 4K HDR-video’s op kan nemen. Ook is het nu met de Super slow motion functie mogelijk om in 960fps Full HD-opnames te maken. Heel lang zullen die opnames niet kunnen duren, want het vergt veel werkgeheugen om 960 beeldjes per seconde te kunnen maken. De selfiecamera is trouwens nog voorzien van een 5-megapixelsensor. Beide camera’s kunnen verder 3D-opnames maken, waardoor je jezelf en je omgeving in kan scannen.

De smartphone heeft een grote 3.180 mAh-batterij en kan volgens Sony makkelijk een hele dag mee. Uiteraard is het apparaat voorzien van een snellaadfunctie en Sony heeft ’m ook voorzien van de Qi-standaard voor draadloos laden. Ook is er nog een vingerafdrukscanner om het geheel af te maken. De Xperia XZ2 is beschikbaar in drie kleuren: zilver, zwart en groen.

Xperia XZ2 Compact

Dan is er nog de Xperia XZ2 Compact, eveneens vandaag gepresenteerd. Dit 5-inch toestel heeft ook een 18:9-beelverhouding en draait net als zijn grotere broer op een Qualcomm Snapdragon 845-processor. Ook dit Android Oreo-toestel heeft 4 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 64GB.

De Xperia XZ2 Compact beschikt over dezelfde features als de gewone XZ2. Zo is er dus die 4K-camera, die over dezelfde resolutie en 3D-mogelijkheid beschikt. Ook slow motion is beschikbaar op de kleinere telefoon. Enkel de accu is wat kleiner gemaakt en beschikt over 2.870 mAh. Op zich zou de gebruiksduur van de Compact daarmee hetzelfde moeten zijn als bij de grotere broer; er is immers minder scherm om aan te sturen.

Ook de Xperia XZ2 Compact is straks verkrijgbaar in het zilver, zwart en groen. Op vrijdag 16 maart zijn beide toestellen beschikbaar inclusief een pre-order aanbod en vanaf 6 april verkrijgbaar. De Xperia XZ2 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro, de Xperia XZ2 Compact is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 599 euro.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2
Android Oreo (8.x)
Sony Xperia L2
Android Nougat (7.x)
Sony Xperia XA1 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.