Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony-smartphones moeten het zonder avondmodus doen

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2018, 9:32 CategorieAndroid

Sony heeft in een gesprek met een twitteraar bevestigd dat de avondmodus niet beschikbaar is in de Oreo-update voor de smartphones van het bedrijf. Met de avondmodus is het mogelijk een filter in te stellen voor blauw licht, wat rustiger voor de ogen is.

Geen avondmodus voor Sony-smartphones

Mocht je momenteel een Sony-smartphone hebben, dan hebben we slecht nieuws: Sony heeft namelijk bevestigd dat de avondmodus niet meer beschikbaar is wanneer Android 8.0 Oreo wordt uitgerold naar alle bestaande modellen, zoals bijvoorbeeld de Sony Xperia XA1 Plus. Mocht je al een Sony-smartphone met Oreo hebben, dan is de modus al niet meer beschikbaar. Telefoons die momenteel nog op Android 7.0 Nougat draaien, zullen de functie dus verliezen. Dat blijkt uit een gesprek met een twitteraar.

In sommige smartphones van Sony, zoals de XA1-serie, zit de functie direct in het besturingssysteem gebakken. Zo hoef je dus geen applicatie te installeren voor de feature. Maar dat moet straks dus wel. Waarom Sony hiervoor gekozen heeft, is helaas onbekend. Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat er standaard een avondmodus in Oreo wordt aangeboden; echter, die optie is alleen beschikbaar voor de Pixel-smartphones. Mocht je nog een goede blauwlichtfilter zoeken voor Android, bekijk dan eens de applicatie Twilight.

  • Delen:
Sony Xperia XA1 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.