Update voor Chrome OS brengt oplossing voor Spectre-probleem

05 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Google heeft de nieuwste versie van het Chrome OS gelanceerd. Deze update brengt onder meer een oplossing voor het Spectre-probleem met zich mee. Ondanks het feit dat de update is uitgerold, kan het nog een paar dagen duren voordat iedereen hem binnen heeft.

Download de update voor Chrome OS

Eigenaars van een Chromebook kunnen vanaf nu update 64 verwachten voor hun apparaat. De update wordt nu namelijk uitgerold en kan dus elk moment, en anders binnen enkele dagen, arriveren op je Chrome OS-device. Er worden een aantal handige en goede dingen toegevoegd. Zo kunnen mensen met een 2-in-1 Chromebook rekenen op een nieuwe screenshotfunctie, waarbij het maken van zo’n screenshot gemakkelijker gaat. Voortaan maak je zo’n screenshot door de aan-uit- en volumeknop tegelijk in te drukken.

Daarnaast moeten apps nu beter in splitscreenmodus werken en kunnen ze op de achtergrond actief blijven. Daarnaast is het vergrendelde scherm iets sneller gemaakt en kun je nu eindelijk vpn-applicaties gebruiken, zodat je mogelijk veiliger online kunt surfen. Ook heeft Google ervoor gezorgd dat er een fix voor zowel Spectre als Meltdown is toegevoegd en mag je rekening op verbeterde pop-up-blokkering en word je ook niet zomaar meer omgeleid naar malafide websites als je eens op een link hebt gedrukt wanneer je denkt dat het veilig is.

Reacties (0)