Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen smartphones flink teruggelopen in laatste kwartaal 2017

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 10:46 CategorieOnderzoek

De verkopen van smartphones vielen flink tegen het afgelopen kwartaal. Onderzoeksbureau IDC stelt dat er wereldwijd een afname van 6,3 procent te zien was in de verkopen. Daarmee werden er in het vierde kwartaal van 2017 in totaal 403,5 miljoen smartphones verkocht. Een jaar eerder waren dat er nog 430,7 miljoen. Apple was het afgelopen kwartaal verder groter dan Samsung.

Verkopen smartphones

Opvallend genoeg was er afgelopen kwartaal in de top vijf maar één smartphonemaker die zijn verkopen zag groeien. Dat was Xiaomi, dat zijn verkopen met 96,9 procent zag toenemen ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf verkocht in totaal 28,1 miljoen smartphones en behaalde daarmee een marktaandeel van 7,0 procent.

Maar de topplek was voor Apple, dat weer de nummer één is. Het bedrijf verkocht 77,3 miljoen iPhones, 1,3 procent minder dan vorig jaar. Tegelijk had het wel een flink marktaandeel van 19,2 procent. Samsung, de eeuwige concurrent van Apple, verkocht 4,4 procent minder dan een jaar eerder en kwam uit op 74,1 miljoen geleverde toestellen.

Volgens het IDC kon dat vooral doordat Apple drie nieuwe iPhones lanceerde: de iPhone X, en de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De combinatie van die toestellen was breed genoeg om veel mensen aan te spreken. Toch is het de vraag hoe lang Apple die topplek vasthoudt; Samsung lanceert deze maand nog de Galaxy S9 en zal dan vermoedelijk weer meer leveren dan Apple.

Tot slot zijn er nog twee andere plekken in de top vijf te vullen. Die zijn voor het Chinese Huawei, met 41 miljoen verkochte toestellen en een daling van 9,7 procent en voor Oppo. Dat verkocht 27,4 miljoen smartphones, in totaal 13,2 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.