Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voorlopig nog geen nachtmodus voor Android

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 11:03 CategorieAndroid

Eerder deze week verscheen het bericht dat Google op korte termijn eigenlijk een nachtmodus voor Android zou aankondigingen, en dat zorgde bij heel wat vreugde bij Android-gebruikers. Echter, helaas laat Google weten dat er nog geen reden tot vreugde is.

De nachtmodus voor Android is een feature waar velen al lang op wachten. Wie houdt er immers wel van om naar een voornamelijk wit scherm te staren in een donkere omgeving? Uit de Google Issue Tracker konden we deze week opmaken dat Google werkt aan een ‘toggle’ (schakelaar) waarmee de nachtmodus geactiveerd kan worden. Deze optie zou dan in een toekomstige versie van Android moeten verschijnen, wat goed nieuws is.

Google laat nu echter weten dat de verwachten getemperd moeten worden;

Hi folks, you may remember me from the last three releases where it looked like Dark Mode was being added. Unfortunately, this bug was closed prematurely due to a miscommunication with the team that handles AOSP issues.

What we *have* added in a future Android release is a developer-facing setting (via Developer Options) to toggle the -night UI mode qualifier, which will make it easier for developers to create and test apps that implement night mode. This qualifier has been in the platform since Froyo (SDK 8) and globally modifiable via UiModeManager since Marshmallow (SDK 23); however, there was never an explicit toggle made available anywhere in Settings.

If it’s any consolation, we will also not be adding Hot Dog Mode (where all UI elements are yellow and red).

Er is dus wat miscommunicatie geweest waardoor de belofte van een nachtmodus weer op de langere termijn geschoven wordt. Voor nu is er alleen een optie voor ontwikkelaars aanwezig waarmee de nachtmodus van een app getest kan worden.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.