Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 laat je straks dezelfde uwp-app meerdere keren openen

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 17:26 CategorieWindows

Alhoewel de Google Play Store voor Android en de App Store voor iOS veel belangrijker zijn voor de respectievelijke platformen dan dat de Microsoft Store is voor Windows (waar je via externe partijen gemakkelijker aan software kunt komen), heeft Microsoft met het Universal Windows Platform toch een belangrijke troef in handen.

Universeel platform voor Windows 10-apparaten

Het Universal Windows Platform is een universeel platform waar apps voor gemaakt kunnen worden, die vervolgens kunnen draaien op alle Windows-systemen zoals smartphones, tablets, computers, laptops en bijvoorbeeld de Xbox One. Installeer een app op een apparaat en het wordt vervolgens geassocieerd met alle andere Windows-apparaten via jouw account. Daarnaast werken apps in een sandbox-omgeving, waardoor de kans kleiner is dat er iets besmet raakt met malware. Een nadeel is dat uwp-apps vaak een beperktere functionaliteit hebben ten opzichte van op zichzelf staande apps. Dat zou de oorzaak kunnen zijn dat uwp-apps nog niet de impact hebben waar Microsoft op hoopte.

Het was al langer mogelijk om meerdere uwp-apps naast elkaar te openen, maar het was niet mogelijk om dezelfde uwp-app meerdere keren te openen. Straks is dit echter wel mogelijk met Windows 10 versie 1803. Je kunt straks dus twee videospelers tegelijk laten draaien die elk een andere video afspelen. Ook zou het  mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld een teksteditor of een game vaker dan één keer tegelijk te openen en ze onafhankelijk van elkaar te bedienen. Microsoft noemt dit multi-instancing van uwp-apps. Houdt er echter rekening mee dat apps wel aangepast moeten worden om ze op deze manier te gebruiken. Microsoft heeft daarom documentatie vrijgegeven voor ontwikkelaars om de apps aan te passen.

Bron: Neowin

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.