Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lanceert met de Redmi Note 5 en Note 5 Pro leuke budgettelefoons

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 17:15 CategorieAndroid

Vandaag lanceert het Chinese bedrijf Xiaomi twee nieuwe budgettelefoons. Het bedrijf onthulde tijdens een evenement in India de Redmi Note 5 en Redmi Note 5 Pro. Het zijn budgettoestellen, die tegelijk wel prima specificaties hebben en ook wat leuke features naar het goedkope segment van de markt brengen.

De Xiaomi Redmi Note 5

De Redmi Note 5 is een Android-apparaat en heeft een 6-inch lcd-scherm met resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Het apparaat draait op een Qualcomm Snapdragon 625-processor en is wat het geheugen betreft in twee varianten verkrijgbaar. Er is optioneel drie tot vier gigabyte aan werkgeheugen, en een opslagcapaciteit van 32 of 64 gigabyte.

De telefoon heeft verder nog een enkele camera op de achterkant, die over een 12-megapixelsensor beschikt. De camera aan de voorkant heeft een sensor met 5 megapixels. Tot slot heeft het apparaat nog een flinke batterij met capaciteit van 4.000 mAh en zit er een vingerafdrukscanner op de achterkant.

De Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Dan is er nog een iets duurdere variant verkrijgbaar, met iets betere specificaties. Het apparaat deelt wel het 6-inch scherm met zijn goedkopere broertje en verder ook de 4.000 mAh-batterij. Belangrijk zijn de dubbele camera op de achterkant (12MP en 5MP) en de selfiecamera met 20-megapixelsensor. Opvallend is dat Xiaomi daarmee gezichtsherkenning mogelijk maakt, zonder dat er een 3D-sensor voor nodig is.

Afgezien daarvan draait het toestel op een Qualcomm Snapdragon 636-processor en beschikt het toestel over vier gigabyte aan werkgeheugen. Verder is er standaard 64 gigabyte aan opslagcapaciteit ingebouwd en is er optioneel ook een editie met zes gigabyte aan werkgeheugen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xiaomi Redmi Note 5 kost 155 dollar. Omgerekend is dat zo’n 126 euro, al komen er nog wat heffingen en belastingen bovenop. De Pro-versie kost in de goedkoopste variant 218 dollar (omgerekend en zonder heffingen 177 euro). Beide toestellen worden in eerste instantie enkel in India uitgebracht. Daarna volgt een Chinese release en daarna zal de wereldwijde release plaatsvinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.