Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Chromebook Tab 10 is eerste tablet met Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 20:49 CategorieChrome OS

Chrome OS van Google is als lichtgewicht besturingssysteem te vinden op laptops, convertibles en zelfs desktops, maar op een traditionele tablet hebben we Chrome OS nog nooit gezien. In januari zagen we al dat hier verandering in ging komen. Toen toonde fabrikant Acer een traditionele tablet met Chrome OS op een onderwijsbeurs. Vandaag heeft Acer de tablet officieel gepresenteerd.

De tablet heeft de naam Acer Chromebook Tab 10 gekregen. De tablet heeft een display van 9,7-inch met een beeldverhouding van 4:3. Dit geeft een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. De processor is een enigszins onbekende Rockchip OP1, maar deze is vaker te vinden op Chromebook-modellen. Verder heeft de tablet 4 GB werkgeheugen, 32 GB opslaggeheugen en een usb-type-c-poort. Er is ruimte voor een micro-sd-kaart en het model beschikt over een 3,5mm-aansluiting. De batterij zou 9 uren mee moeten gaan en de tablet beschikt over een camera aan de voor- en achterzijde.

Acer Chromebook Tab 10

Acer Chromebook Tab 10 komt met ingebouwde stylus

Bijzonder is dat de Acer Chromebook Tab 10 beschikt over een ingebouwde stylus van Wacom. De stylus heeft geen batterij en hoef je dus niet op te laden. De Acer Chromebook Tab 10 komt in april in de Verenigde Staten op de markt voor een prijs van 329 dollar, dezelfde prijs als de goedkopere iPad die waarschijnlijk morgen gepresenteerd gaat worden. Acer mikt met deze tablet vooral op het onderwijs, maar brengt het model wel wereldwijd op de markt. Samen met Google hoopt Acer de concurrentie aan te kunnen gaan met de goedkopere iPad. Het is dan ook niet voor niets dat Acer het model juist vandaag aan de wereld laat zien. In mei komt de Tab 10 naar Europa, maar een prijs in euro’s is nog niet bekend.

Beschikbaarheid

De nieuwe Acer Chromebook Tab 10 (D651N) zal vanaf mei beschikbaar zijn voor klanten uit de educatieve en zakelijke markt in Europa.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.