Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor irisscanners

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2018, 11:53 CategorieAndroid

Smartphone-fabrikanten blijven werken aan nieuwe manieren om telefoons te ontgrendelen. De iPhone X heeft Face Unlock, net als de OnePlus 5T. Op de aankomende Samsung Galaxy S9 kunnen we aan de slag met een mix van verschillende biometrische authenticatiemogelijkheden, waaronder een irisscan. Android Police meldt dat de volgende grote Android-release mogelijk ondersteuning zal krijgen voor irisscanners. Zo hoeven fabrikanten niet zelf een systeem te ontwikkelen, maar kunnen ze gebruik maken van een framework. Dit maakt het makkelijker om een dergelijke functie aan een Android-smartphone toe te voegen.

Het zal niet Google zelf zijn die deze functie gaat implementeren, maar gebruikers die zich gaan toewijden aan deze functie via het Android Open Source Project (AOSP). Ze werken aan iris-identificatie als biometrische beveiligingsmethode. Het gaat om medewerkers van het bedrijf Fingerprints, dat gespecialiseerd in het ontwikkelen van biometrische technologie. Dit bedrijf hoopt natuurlijk straks geld te kunnen verdienen met hun eigen producten in combinatie met de biometrische authenticatiemogelijkheden die ze willen gaan toevoegen.

Framework voor irisscanner zal worden toegevoegd

De code zal niet de volledige functie van een irisscanner toevoegen aan Android, maar zorgt voor de interne structuur. Dit maakt het voor fabrikanten makkelijker om een dergelijke functie toe te voegen, door simpelweg hun eigen code op de juiste plek te plaatsen. Er is nog discussie gaande over de irisscanner op Google Source, dus het is nog niet samengevoegd met AOSP zelf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.