Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android P ondersteunt apps van voor Android 4.2 straks niet meer

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2018, 9:07 CategorieAndroid

Wanneer Android P straks voor het grote publiek gelanceerd wordt, dan kan het zijn dat sommige, oude applicaties niet meer werken. Google verlangt namelijk van ontwikkelaars dat ze recente api’s gaan gebruiken, zodat apps veiliger en slimmer kunnen zijn.

Android P ondersteunt oude apps niet

Apple verlangt regelmatig dat app-ontwikkelaars hun apps updaten, zodat ze ondersteuning aanbieden voor nieuwe apparaten en software-ontwikkelingen. Apps die niet meedoen met die veranderingen, worden uit de downloadwinkel gehaald. Google deed dit nog niet echt, maar dat gaat veranderen (zoals eerder aangekondigd werd). Concreet betekent dit dat alle applicaties in Google Play straks geschreven dienen te worden voor Android 8.0 Oreo of hoger en dat Android P straks oude apps, van voor Android 4.2, niet ondersteunt.

Apps, nieuw en oud, moeten straks dus een minimale api gaan ondersteunen om in Google Play terecht te kunnen komen. Met Android P is dat api-niveau zeventien en dat correspondeert met Android 4.2. Het kan straks dus ook zijn dat bestaande apps, die op een Android-versie van voor 4.2 hebben gemikt, slechter werken, omdat ze niet kunnen meekomen met de rest van de apps op je smartphone of tablet. Dat geldt niet alleen voor de performance van zo’n applicatie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van nieuwe functies en beveiliging.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.