Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android P Pixel Launcher nu te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 9:43 CategorieApplicaties

Mocht je zelf Android P nog niet willen uitproberen, maar wil je wel de meest recente versie van de Pixel Launcher op je Android-smartphone of -tablet hebben staan? Dan kun je die launcher nu downloaden en installeren op je telefoon.

Android P Pixel Launcher nu te downloaden

Woensdagavond Nederlandse tijd heeft Google de developer preview van Android P vrijgegeven. Voor een overzicht van de nieuwe functies kun je terecht in ons overzichtsartikel. Een nieuwe versie van Android betekent tegenwoordig ook een nieuwe versie van de Pixel Launcher. En die nieuwe versie van de Pixel Launcher is nu al te downloaden, zodat je hem kunt installeren op je huidige Android-smartphone of -tablet. Zo hoef je dus niet meteen die ontwikkelaarsversie op je telefoon te installeren.

Wees wel gewaarschuwd: er is bar weinig veranderd ten opzichte van de versie die nu al beschikbaar is. Waar je niet van af komt is de zoekbalk aan de onderkant van het scherm. Ondanks dat is het idee achter de plaatsing van de balk goed: je hoeft je smartphone dan niet met twee handen te bedienen wanneer je er gebruik van wil maken. Bovendien zit er nu een microfoon in die balk, waardoor je veel sneller stemcommando’s kunt geven. Mocht je de nieuwe Pixel Launcher willen downloaden, dan kan dat via deze link.

Het lijkt erop dat niet alle Android-apparaten die app kunnen draaien. Vooralsnog lijken alleen de Pixel, Pixel 2, Pixel 2 XL en Essential PH-1  geschikt te zijn; maar probeer het vooral uit.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.