Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android P maakt het mogelijk om smartphones als muis en toetsenbord te gebruiken’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2018, 14:33 CategorieAndroid

Het is de verwachting dat Google een dezer weken met de nieuwe versie van Android komt, Android P. Die schijnt behoorlijk wat nieuwe functies te krijgen, waaronder – zo gaat het verhaal nu – de mogelijkheid om smartphones als draadloze muis en toetsenbord te gebruiken.

Nieuwe functies Android P

Gebruikers die actief zijn op de site XDA Developers melden dat ze in de broncode van Android aanwijzingen hiervoor gevonden hebben. Het zou mogelijk zijn om via Bluetooth apparaten te verbinden met een computer of beeldscherm. Op die manier kunnen mensen hun smartphone gebruiken als draadloze muis of als toetsenbord.

Eerder was het al mogelijk om smartphones te gebruiken als vervanging van toetsenborden of als muis, maar dat moest dan via een speciale app die gebruik maakt van het wifi-netwerk. Het was nog niet mogelijk om dat met Bluetooth te doen, maar die functie komt er nu lijkt het dus wel.

Het zal niet de enige vernieuwing zijn die Google doorvoert in de volgende grote update van Android. De opvolger van Android Oreo krijgt naar verluidt ook ondersteuning voor verschillende apart gevormde displays. Daarnaast voert Google ook een update door aan zijn ontwerptaal, Material Design.

Wanneer Android P precies uitgerold wordt is nog niet helemaal zeker, maar dat zal vermoedelijk tegen het einde van de zomer het geval zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.