Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple ARKit-demo toont vechters van Street Fighter II in echte wereld

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 9:57 CategorieApplicaties

Op dit moment gebruiken ongeveer tweeduizend apps ARKit van Apple. Maar een echte killerapp is er nog niet — tot nu dan. Een ontwikkelaar heeft namelijk de game Street Fighter II nagebouwd in augmented reality, met onderdelen van meerdere Street Fighter-spellen.

Street Fighter II in ARKit van Apple

Ondanks het feit dat ARKit nu vertegenwoordigd is in ongeveer tweeduizend applicaties, moesten we nog een killerapp tegenkomen die ons precies laat zien waarom we enthousiast moeten zijn over de technologie. Ontwikkelaar Abhishek Singh doet dat voor ons, door het razend populaire Street Fighter II te bouwen in augmented reality, met geleende onderdelen van het officiële tweede (de geluidseffecten komen hier vandaan) en vierde (de 3d-personagemodellen komen dan weer hier vandaan) deel in de serie. En het ziet er prachtig uit.

De ontwikkelaar noemt deze versie van het spel, dat natuurlijk ongelicenseerd is, Street Fighter II: Real World Warrior Edition. In de video van ongeveer twee minuten kun je zien hoe het spel er in augmented reality precies uitziet. We zien gevechten op allerlei locaties en komen zelfs de minigame tegen waarin een auto aan gruzelementen wordt geslagen — op een echte parkeerplaats. En alles ziet er fantastisch uit wanneer je let op kleine details, zoals schaduwen, bewegingen en natuurlijk de vloeiende animaties van de vele vechters.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.