Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple gaat praatgrage Siri de mond snoeren in update

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 17:41 CategorieiPhone

Gisteren bleek dat de virtuele assistent Siri soms iets te graag praat. Sinds iOS 11 is het mogelijk om notificaties te verbergen op het vergrendelde scherm. Je kunt hierbij wel zien dat je een bericht hebt ontvangen, maar de inhoud is verborgen totdat de telefoon wordt ontgrendeld. Siri blijkt echter vrolijk de inhoud voor te lezen aan iedereen die de thuisknop indrukt (of de knop op de zijkant van de iPhone X) en Siri vraagt om de notificaties voor te lezen. Weg is je privacy.

Apple laat vandaag weten aan MacRumors dat ze op de hoogte zijn van dit probleem en dat het opgelost zal worden in de aankomende update. Het probleem doet zich voor in iOS 11.2.6 en de bèta van iOS 11.3. Of Apple met een iOS 11.2.7 komt of dat het opgelost wordt in de uiteindelijk versie van iOS 11.3 is nog niet bekend.

Siri leest inhoud vergrendelde notificaties voor

Het probleem doet zich niet voor bij Apple’s eigen apps, maar wel die van derde partijen zoals Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Skype en anderen. Op de iPhone X staan de vergrendelde notificaties standaard aan, dit in tegenstelling tot andere iPhones waar je de functie zelf aan kunt zetten. Je kunt de inhoud van de notificaties pas lezen wanneer je de telefoon hebt ontgrendeld. Siri blijkt echter de vergrendelde notificaties gewoon voor te lezen. Om dit privacyprobleem tijdelijk op te lossen totdat de update is verschenen kun je Siri volledig uitschakelen of via instellingen > berichtgeving de notificaties per app regelen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.