Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple komt dit jaar met high-end hoofdtelefoon’

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2018, 15:20 CategorieAccessoires

De AirPods van Apple zijn een grotere hit dan iedereen had durven verwachten. Nu heeft Apple besloten om het nog grootser aan te pakken en gaat het binnenkort met high-end en dure oordopjes komen. Wanneer die precies te koop zijn weten we nog niet, maar de accessoires zouden onder meer over noise-cancelling beschikken.

Apple vs de rest

Apple schijnt door het succes van de AirPods de concurrentie met een boel andere grote fabrikanten op de markt van hoofdtelefoons aan te durven. Zo wil het concurreren met Bose en zelfs Beats by Dre. De bedoeling is om de hoofdtelefoon eind dit jaar nog te lanceren, al zijn er volgens bronnen van financieel persbureau Bloomberg moeilijkheden met de productie, die mogelijk voor een algehele vertraging kunnen zorgen.

Naar het schijnt zijn er vooral problemen met de productie van de oortjes, en hebben die er al meermaals voor gezorgd dat de iPhone-maker helemaal terug naar de tekentafel moest. Verder zou het bedrijf uit Cupertino in de Verenigde Staten zich vooral te willen richten op het high-end segment van de markt.

“Naast noise-cancelling mogelijkheden, wil Apple ook soortgelijke draadloze functionaliteit toevoegen zoals bij de AirPods”, lezen we op de site van Bloomberg. Dat stellen bronnen binnen het bedrijf tegenover het persbureau. Dat beschikt doorgaans over welingelichte bronnen, dus het zou goed mogelijk kunnen zijn dat de lancering van dit soort accessoires inderdaad dit jaar nog plaatsvindt.

Echt vreemd is het ook niet dat het bedrijf werkt aan dit soort wearables. Het bedrijf ziet de omzet uit ‘overige producten’ de afgelopen jaren alleen maar toenemen en in die categorie bevinden zich al onder meer de AirPods en Beats-hoofdtelefoons. In het eerste fiscale kwartaal van dit jaar was de productcategorie alleen al goed voor een groei van 36 procent ten opzichte van het jaar daarvoor en was de categorie goed voor een totale omzet van vijf miljard dollar.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.