Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple kondigt vernieuwde 9.7-inch iPad aan met Pencil-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2018, 17:53 CategorieiPad

Tijdens een onderwijsbeurs in Chicago heeft Apple vandaag een nieuwe iPad aangekondigd. De vernieuwde 9.7-inch iPad ondersteunt de Apple Pencil. Deze stylus werd twee jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht, maar werkte enkel op duurdere modellen. Nu is Pencil-ondersteuning ook op een goedkoper model beschikbaar. De stylus zal echter niet meegeleverd worden bij aanschaf, maar is optioneel verkrijgbaar voor een prijs van 99 dollar.

De vernieuwde iPad draait op een A10 Fusion-chip. Dit is dezelfde chip als in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Volgens Apple zorgt deze chip ervoor dat de nieuwe 9.7-inch iPad vele malen krachtiger is dan welke Chromebook dan ook. Een flinke sneer richting Google natuurlijk, dat gisteren met Acer een vergelijkbare Chrome OS-tablet aankondigde. Verder beschikt de vernieuwde 9.7-inch iPad over Touch ID, een FaceTime-camera, een batterij met een capaciteit voor 10 uren gebruik en een camera aan de achterkant van acht megapixel. Het model is verkrijgbaar met en zonder LTE. Het opslaggeheugen op beide modellen bedraagt 32 GB.

Speciaal voor het onderwijs

Aangezien Apple zich met de 9.7-inch iPad speciaal op het onderwijs richt, zal ook het software-pakket aangepast worden. Zo maakt Apple nieuwe versies van iWorks-apps zoals Pages, Numbers en Keynote met ondersteuning voor de Apple Pencil. Ook komen er nieuwe augmentedrealityapps naar de iPad. Zo is daar bijvoorbeeld de Froggipedia-app, waarmee studenten virtueel een kikker kunnen ontleden. Volgens Apple zal leren met augmented reality ervoor zorgen dat het onderwijs klaar is voor de toekomst.

Voor onderwijzers komt Apple met de Schoolwork-app. Hiermee kunnen leraren berichten sturen naar de leerlingen en bijvoorbeeld huiswerk verdelen. De voortgang van de leerlingen tijdens het maken van huiswerk kunnen de leraren ook bijhouden. Studenten krijgen daarnaast toegang tot meer opslag in iCloud. Alhoewel Apple zich richt op het onderwijs, kan ook de gewone consument uiteraard aan de slag met deze iPad.

Prijs en beschikbaarheid

Apple brengt de iPad later deze week naar Nederland in de kleuren zilver, grijs en goud. Het goedkoopste model heeft 32GB aan opslaggeheugen en een prijs van 359 euro. Voor 489 euro is er een variant verkrijgbaar die ook internet via 4G ondersteunt. De Apple Pencil moet los gekocht worden voor een prijs van 99 euro.

  • Delen:
Apple iPad 9,7-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.