Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vraagt patent aan op virtueel toetsenbord met haptische feedback

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 15:58 CategorieApple

De site Patently Apple meldt dat Apple een interessant nieuw patent heeft aangevraagd. De fabrikant uit Cupertino heeft een virtueel toetsenbord bedacht dat haptische feedback moet geven. Dat doet denken aan de touchbar die het vorig jaar introduceerde in een nieuwe generatie MacBook Pro’s.

Virtueel toetsenbord Apple

Het virtuele toetsenbord brengt een belangrijke nieuwe functie met zich mee. Dit maakt het namelijk mogelijk om de toetsen aan te passen aan het gebruik van een apparaat. Stel dat je aan het gamen bent, dan kan je daar dus specifieke knoppen plaatsen in plaats van sneltoetsen te moeten gebruiken voor bepaalde combinaties.

Om een toetsenbord echt goed te laten werken, is het van groot belang om er ook voor te zorgen dat er feedback voelbaar is. Daar komt deze patentaanvraag bij kijken. Apple heeft namelijk een manier bedacht om haptische feedback zo aan te laten voelen dat het is alsof je een echt toetsenbord gebruikt.

Zoiets past de fabrikant al toe sinds de iPhone 7, waarbij de thuisknop vervangen is door een plaatje glas met daar een trillingsmotor onder. Die motor simuleert het gevoel dat je een echte knop indrukt erg realistisch en de kennis die de fabrikant heeft opgedaan daarmee, kan nu ook gebruikt worden voor een virtueel toetsenbord.

Dat toetsenbord zou niet alleen beperkt hoeven worden tot MacBooks, maar is ook toepasbaar op bijvoorbeeld iPads. In de patentaanvraag zien we dat het toetsenbord losgekoppeld kan worden gebruikt. Overigens zou Apple niet de eerste fabrikant zijn met een virtueel toetsenbord. Eerder brachten Acer en Lenovo die ook uit, al gaven hun varianten geen haptische feedback.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.