Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan micro-led-schermen voor toekomstige apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2018, 9:44 CategorieiPad

Apple zou al maanden in het geheim werken aan de ontwikkeling en productie van micro-led-displays voor toekomstige apparaten. Bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf melden dat die geheime fabriek vlakbij het hoofdkantoor in Californië staat.

Apple-producten krijgen micro-led-schermen – gerucht

Bloomberg meldt zondagavond Nederlandse tijd dat Apple in het geheim zou werken aan de ontwikkeling en productie van micro-led-schermen voor toekomstige apparaten, waaronder de nieuwe Apple Watch. Bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van het bedrijf, melden dat die geheime fabriek vlakbij het hoofdkantoor in Californië zou zijn gebouwd. Micro-led-schermen zijn niet alleen dunner, maar kunnen ook helderder worden ingesteld en zijn energiezuiniger in vergelijking met de huidige oled-schermen.

De ontwikkeling is niet altijd goed gegaan, zo blijkt. Apple zou namelijk van plan zijn geweest de fabriek te sluiten, maar besloot dat op het laatste moment niet te doen. De schermtechnologie schijnt nu in een vergevorderd stadium te zijn, waar het bedrijf tevreden over is. Wanneer de nieuwe schermen gebruikt zouden kunnen worden, is nog niet bekend — maar het zou nog enkele jaren kunnen duren. De Apple Watch zou het eerste product kunnen worden dat van die micro-led-schermen gebruikmaakt, laten de bronnen verder nog weten.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.