Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil emoji introduceren voor mensen met een beperking

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2018, 9:12 CategorieiPad

Apple heeft een aantal nieuwe emoji voorgesteld aan de organisatie voor de plaatjes. Het gaat om emoji die mensen met een beperking laten zien. Ook zien we een blindengeleidehond en nog een armprothese; deze emoji moeten ervoor zorgen dat iedereen gerepresenteerd wordt.

Apple wil speciale emoji introduceren

Apple wil een nieuwe set emoji introduceren en heeft die daarom voorgesteld aan het Unicode Consortium. Deze organisatie is opricht voor het introduceren van nieuwe emoji. De nieuwe plaatjes van het bedrijf uit Cupertino weergeven mensen met een beperking en zijn bedoeld om iedereen te representeren in de moderne vorm van communicatie. Naast mensen met een beperking zien we ook een blindengeleidehond, een armprothese en een gehoorapparaat. Zo moet iedereen snel kunnen zeggen wat diegene precies wil zeggen.

Apple meldt bovendien dat dit slechts het begin is. Het bedrijf gaat samenwerken met allerlei organisaties voor mensen met een beperking, zoals American Council of the Blind, the Cerebral Palsy Foundation en the National Association of the Deaf, om ervoor te zorgen dat er meer soorten emoji met een beperking worden geïntroduceerd. Wanneer deze emoji worden geïntroduceerd, is echter niet bekend. Dat kan gebeuren met de release van iOS 12, maar waarschijnlijk moeten we nog iets langer dan dat gaan wachten.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.