Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Augmentedrealityapplicatie van Ikea komt ook naar Android dankzij ARCore

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2018, 9:29 CategorieApplicaties

Ikea heeft laten weten dat zijn augmentedrealityapplicatie ook naar Android komt, dankzij ARCore. Voorheen was de app, waarmee je virtuele meubels in je huis kunt plaatsen, alleen beschikbaar op iOS-apparaten die ondersteuning aanbieden voor ARKit.

Ikea-meubels uitproberen in huis met ARCore

Ikea heeft de Place-applicatie ook uitgebracht op Android. Met de app is het mogelijk virtuele meubels in huis te plaatsen, om te kijken of ze bij je spullen passen of niet. Je plaatst een driedimensionale representatie van een meubelstuk op een plek in huis waar je hem graag wil hebben en krijgt zo een idee van de omvang en kleuren van het object. De applicatie maakt gebruik van Googles ARCore, een augmentedrealityplatform. Dit platform is vorige maand gelanceerd en moet concurreren met ARKit van Apple.

Ikea Place werd eerder gelanceerd op iOS, versie elf, en ARKit. Qua functionaliteit ontlopen de apps elkaar bijna niet, dus maakt het in principe voor de gebruiker niet uit welke versie er wordt gebruikt. De Android-versie introduceert ook een visuele zoekmachine, waarmee je spullen in huis (of andermans huis) kunt vergelijken en opzoeken. Deze optie is overigens nu ook uitgerold naar de iOS-versie. ARCore werkt momenteel met dertien smartphones, die zijn voorzien van tenminste Android 7.0 Nougat, zoals de LG V30 en Galaxy Note 8.

  • Ikea Place
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.