Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS 65 gelanceerd, met videoprofielfoto’s, lokaal zoeken en meer

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 9:56 CategorieChrome OS

Sinds deze week rolt Google een update uit voor Chrome OS, het lichte besturingssysteem van het bedrijf dat is bedoeld voor Chromebooks. Het gaat om versie 65, die een aantal handige onderdelen toevoegt aan het steeds populairder wordende systeem.

Download de update voor Chrome OS

Sinds de release van Chrome 65, wachten we op de nieuwste versie van het Chrome OS, met hetzelfde versienummer. Versie 65 wordt sinds deze week uitgerold naar het stabiele kanaal van het lichte besturingssysteem voor Chromebooks. Het is een mix van handige functies, mooie aanpassingen en belangrijke beveiligingsupdates geworden. Zo kun je nu je statische profielfoto aanpassen (op het inlogscherm) en veranderen in een videoprofielfoto. Zo kun je de boel een beetje opvrolijken met wat meer beweging op dat scherm.

Hoewel je ongetwijfeld gebruikmaakt van een cloudopslagdienst wanneer je Chrome OS gebruikt, dan nog komt het voor dat je sommige bestanden offline opslaat voor wanneer je even geen internet hebt. Dat bestand terugvinden was nog wel eens een opgave, omdat er geen lokale zoekfunctie was. Maar die is er nu gelukkig wel. Daarnaast is er een betere archiefoptie toegevoegd aan Google Drive. Ook is het zo dat Google verder nog meer beveiligingsupdates heeft uitgebracht voor de gigantische lekken die we kennen als Spectre en Meltdown.

  • Delen:
Dell Chromebook 3189
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.