Chrome OS 67 krijgt Android P-achtige instellingenvenster

29 maart 2018 1 Minuut 1 Reacties
chrome-os-67-instellingen

In de afgelopen maanden heeft Google ervoor gezorgd dat het Chrome OS geoptimaliseerd werd voor het draaien van Android-applicatie. Dat betekent ook dat het systeem steeds meer op Android is gaan lijken. Die trend zet zich voort in versie 67 van het besturingssysteem.

Chrome OS krijgt Android P-achtige elementen

In de afgelopen maanden heeft Google hard gewerkt aan het Chrome OS, zodat het systeem Android-applicaties kan draaien. Dat heeft ook als effect gehad dat het besturingssysteem steeds meer is gaan lijken op Android en die trend zet zich voort in versie 67 van het OS, zoals te zien is op Reddit. Versie 67 is beschikbaar in het ontwikkelaarskanaal van het systeem. Wanneer je wat dieper de verschillende flags induikt dan kom je de optie voor een ‘unified’ system tray tegen. Het menu voor snelle instellingen krijgt dan een Android P-uiterlijk.

De iconen zijn rond en ook de kleuren komen overeen met wat we tot nu toe hebben gezien van Android P. De functionaliteit lijkt ook overeen te komen. Dat het Chrome OS steeds meer op Android gaat lijken is niet vreemd, aangezien de basis van het systeem vaak Android 7.0 Nougat is (voor de moderne Chromebooks. Die basis lijkt nu langzaamaan te worden ingewisseld voor (de ontwikkelaarsversie van) Android P, waardoor de interface dus daarmee overeenkomt. Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Reacties (1)