Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrono Trigger krijgt eindelijk een update voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2018, 13:37 CategorieGaming

Chrono Trigger is een klassieker voor de Super Nintendo en verscheen in 1995. Het rollenspel (RPG) verscheen nooit in Europa, maar kwam later wel naar andere platformen. In 2012 verscheen het spel op Android, maar daar verdween al snel de ondersteuning door Square Enix. De poort was erg slecht gedaan, teksten waren moeilijk te lezen en het geluid was niet om aan te horen. Toen Android 4.2 werd uitgebracht werkte het spel helemaal niet meer.

Pas in 2014 kreeg Chrono Trigger voor Android weer de aandacht van Square Enix met een update dat het spel weer speelbaar maakte. Veel klachten bleven echter bestaan. Gisteren heeft Chrono Trigger, ruim vier jaar later, weer een grote update gekregen voor Android en iOS. De graphics en het geluid zijn aangepakt en er is een nieuwe touchscreen-besturing. Controllers hebben nu ondersteuning en er is een automatische save-functie, cloud saves en achievements toegevoegd.

Square Enix maakt er een potje van

Het gaat echter ook met deze update niet helemaal soepel. Android Police meldt dat diverse mensen op Reddit problemen ondervonden met moderne smartphones (zoals de Galaxy S7, de Galaxy S8+ en de Pixel XL), waar Chrono Trigger niet op draait. Daarnaast wordt het grafische filter door veel mensen als zeer storend ervaren, waarbij de originele sprites er veel slechter uit komen te zien. Alhoewel het goed is dat Square Enix eindelijk tijd en moeite in Chrono Trigger stopt, is het nog steeds geen goed eerbetoon aan de originele klassieker. Hopelijk komt er snel weer een update voor de update voor de update uit, zodat het spel draait op alle moderne Android-smartphones. Voor iOS zijn er veel minder problemen. Daar draait het spel soepel en is er ondersteuning voor Apple TV. Chrono Trigger is te koop voor 10.99 euro, maar kijk goed naar de lijst met ondersteunde smartphones als je een Android-apparaat hebt en lees de reviews van gebruikers.

  • Chrono Trigger

 

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.