Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Consumentenversie Android P verschijnt in derde kwartaal van 2018

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 15:07 CategorieAndroid

De consumentenversie van Android P, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, zal in het derde kwartaal van 2018 worden gelanceerd. Dat blijkt uit een tijdlijn die Google heeft vrijgegeven aan ontwikkelaars. Woensdag verscheen de developer preview.

Android P verschijnt in Q3 2018

Op de ontwikkelaarswebsite van Android staat nu een tijdlijn waaruit op te maken valt wanneer de volgende developer previews van Android P zullen verschijnen. Gisteren bracht de zoekmachinegigant ineens de eerste versie van de developer preview uit en op de volgende variant moeten we nog even wachten. Zoals het er nu naar uitziet verschijnt die versie pas in mei. Dat is waarschijnlijk ook het moment waarop je de eerste publieke bèta kunt verwachten. Dan kun je, mits je toestel ervoor geschikt is, P alvast uitproberen.

Ergens in juni verschijnt developer preview 3 en een paar weken later moet versie 4 alweer online staan. Waarschijnlijk krijgen we ook dan weer toegang tot een nieuwe publieke bèta. Hoewel deze beta’s vaak incompleet zijn, probeert Google er wel voor te zorgen dat ze werken en dat je toestel niet zomaar crasht of iets dergelijks, maar een garantie kan nooit worden gegeven. Uiteindelijk is het het doel om Android P in het derde kwartaal van 2018 uit te brengen. Kort na de vijfde ontwikkelaarsversie mogen we de definitieve versie verwachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.