Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dynamische videospeler van YouTube wordt uitgerold naar Android

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2018, 10:17 CategorieApplicaties

YouTube heeft laten weten dat de Android-applicatie van de videostreamingdienst wordt voorzien van de dynamische videospeler die vorig jaar in juni werd gepresenteerd. De nieuwe videospeler, die de beeldverhouding automatisch aanpast, is al sinds december beschikbaar op iOS.

Dynamische videospeler van YouTube

In juni vorig jaar kondigde YouTube de dynamische videospeler voor Android en iOS aan. Deze videospeler past automatisch de beeldverhouding aan op basis van de video die wordt afgespeeld. Sinds december kunnen iOS-gebruikers al aan de slag met de nieuwe speler en vanaf deze week zijn Android-gebruikers aan de beurt. De nieuwe speler is hard nodig, omdat er ook veel video’s worden geüpload die afwijkende formaten hebben. Dat komt doordat veel mensen verticaal filmen of video’s die zijn opgenomen met een vierkantframe.

YouTube op Android zal voortaan – wanneer je de update hebt gekregen – z’n best doen om de zwarte randen aan de zijkanten op te vullen met de video. Daardoor kan het zijn dat sommige videopagina’s er anders uit komen te zien. De resterende ruimte zal namelijk worden gebruikt voor de overige informatie, zoals videotitel, kanaalnaam en meer. Verticale video’s met een beeldverhouding van 16:9 worden nog wel met zwarte randen weergeven in de kleine modus. Vanzelfsprekend verdwijnen die dikke randen in full screen-modus.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.