Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger voegt administratorrechten toe aan groepsgesprekken

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2018, 9:48 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat het de manier waarop mensen zich bij een groep kunnen aanmelden heeft aangepast in Facebook Messenger. Zo is er nu iemand verantwoordelijk voor het goedkeuren van een persoon; die iemand is de administrator van de groep in kwestie.

Facebook Messenger krijgt administrators voor groepen

In een periode waar Facebook veel kritiek over zich heen krijgt over de manier waarop het met de data van gebruikers omgaat, laat het bedrijf weten dat er iets is veranderd binnen de app Facebook Messenger. Voortaan moeten mensen die zich willen aanmelden voor een specifieke groep worden goedgekeurd door een administrator. Het bedrijf geeft aan dat dit een handige functie is voor groepen waarin niet iedereen elkaar kent en zo’n administrator dus kan voorkomen dat mensen veel meer over elkaar te weten komen dan nodig.

Bovendien kunnen de rechten van zo’n admin worden verdeeld onder de gebruikers. Wanneer een groep nog niet vol is, er kunnen in totaal 250 mensen in, dan kan iemand binnenkomen wanneer die een link naar de groep heeft ontvangen. Iedereen kan zo’n link aanmaken en zelf kiezen wie kan worden uitgenodigd. Wanneer de goedkeuring is uitgeschakeld dan zul je automatisch aan zo’n groep worden toegevoegd. En anders moet je dus even wachten op goedkeuring van de admin. De update wordt nu uitgerold naar iedereen op Android en iOS.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.