Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Goedkopere 9,7-inch iPad ondersteunt Apple Pencil en verdubbelt daarom verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2018, 20:25 CategorieiPad

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo staat bekend om zijn accurate voorspellingen ten aanzien van Apple-producten. Vandaag voorspelt hij dat de fabrikant uit Cupertino dit jaar dubbel zoveel exemplaren van de Apple Pencil laat produceren dan vorig jaar. Dat komt volgens hem omdat de fabrikant volgende week een nieuwe iPad onthult, die ondersteuning biedt voor de Pencil.

Apple Pencil breed ondersteund

In Kuo’s rapportage lezen we vooral dat fabrikanten van verschillende onderdelen die nodig zijn voor de Pencil, hier voordeel uit zullen halen. Er zullen volgens de analist veel meer exemplaren van gemaakt en geleverd worden, allemaal door die extra ondersteuning. Zelf gaat Kuo uit van negen tot tien miljoen exemplaren, waar dat er vorig jaar vier tot 4,5 miljoen waren.

Eerdere modellen van de iPad boden al ondersteuning voor de Pencil, maar dat Apple volgende week een goedkopere iPad zou lanceren helpt. Dat apparaat zou naar het schijnt hooguit driehonderd euro gaan kosten en toch mooie specificaties omvatten. Precies die combinatie maakt dat Apple er vanuit gaat dat meer mensen de iPad kopen en daardoor ook meer mensen een tekenpen willen hebben.

De 9,7-inch iPad die volgende week gelanceerd wordt zal volgens KGI goed zijn voor zo’n zeventig procent van de totale verkopen van Apple-tablets in 2018.

  • Delen:
Apple iPad 9,7-inch (2018)
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPad Pro 10.5
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.