Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google blokkeert eigen apps op niet gecertificeerde apparaten

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2018, 9:55 CategorieAndroid

Google blokkeert voortaan zijn eigen applicaties op apparaten die niet gecertificeerd zijn. Dat zijn apparaten die geen geldige Android-licentie hebben, waaronder de custom roms die fanatieke Android-gebruikers installeren. Maar voor hen is er een oplossing.

Google blokkeert eigen apps op niet gecertificeerde apparaten

Mocht je vaak custom roms installeren op je Android-apparaat, dan heeft Google je leven zojuist wat moeilijker gemaakt. Het bedrijf het namelijk stilletjes aan zijn eigen apps geblokkeerd op apparaten die niet gecertificeerd zijn. Het gaat om firmware die is gemaakt na 16 maart 2018. Mocht je apparaat getroffen zijn, dan krijg je van Google een bericht dat het apparaat dus niet gecertificeerd is en dat je niet kunt inloggen op je Google-account. Om alles goed te laten werken, moet je het apparaat registreren op een witte lijst.

Mocht je het apparaat heel vaak opnieuw instellen, dan zul je je telkens moeten aanmelden — maar als er een limiet van honderd id-nummers is, dan kan ook dat voor problemen zorgen. De reden dat Google dit doet, is om ervoor te zorgen dat Android-aanbieders met goedkopere smartphones ook door het certificeringsproces gaan, wat nu vaak niet het geval is. Daardoor worden niet altijd Googles eigen apps en diensten meegeleverd en dat kan de Android-ervaring aantasten. Gebruikers zijn dan afhankelijk van derden.

En juist die derde partijen kunnen nog wel eens voor problemen zorgen. Sommige apps kunnen malware bevatten, zonder dat je dat weet. Door de basale diensten in elk geval gratis te maken, voorkomt Google een hoop problemen en houdt het het imago van Android hoog. Het probleem is nu dat mensen met custom roms ook onterecht worden getroffen, waardoor ze selectiever in het updaten moeten worden. Wellicht kun je die kleine updates voortaan het beste schrappen en je alleen maar concentreren op de grotere updates.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.