Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google brengt medio maart Android P Developer Preview uit’

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2018, 10:50 CategorieAndroid

Als we techjournalist Evan Blass mogen geloven, dan brengt Google medio maart een preview voor ontwikkelaars uit voor Android P. Deze Android P Developer Preview moet dan alvast een eerste blik geven op de volgende versie van het Android-besturingssysteem.

Android P Developer Preview aanstaande – gerucht

Google brengt al bijna twee jaar versies voor ontwikkelaars uit van nieuwe Android-versies. Met deze versies kunnen ontwikkelaars alvast kijken naar welke nieuwe onderdelen ze kunnen ondersteunen, zodat, in elk geval, de meest populaire apps alvast ondersteuning voor nieuwe functies aanbieden. Deze Developer Previews bieden consumenten ook alvast een kijkje in de toekomst van Android. Dat Evan Blass nu meldt dat er zo’n versie voor Android P gaat verschijnen medio maart, is dan ook iets om naar uit te kijken.

Vorig jaar bracht Google ook rond het midden van maart een ontwikkelaarsversie uit (op 21 maart). De Android P Developer Preview komt dus mogelijk rond diezelfde dag uit, maar Google heeft er vooralsnog nog niets over laten weten. We moeten dus nog even wachten op de eerste info. Wel zijn er al geruchten verschenen. Zo moet Android P onder meer die inkeping bovenaan het scherm gaan ondersteunen, moet er support gaan komen voor meerdere schermen en komt er mogelijk direct ingebouwde ondersteuning voor irisscanners.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.