Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Drive ruimt zichzelf straks voor je op

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2018, 15:44 CategorieSoftware

Binnenkort hoef je zelf niet meer te letten op de organisatie van je Google Drive. Vandaag heeft Google namelijk bekend gemaakt dat het meer inzet op kunstmatige intelligentie in de opslagdienst. Daar zal in de ‘shared with me’-sectie voortaan een extra tabblad zijn dat automatisch opgeruimd wordt.

Google Drive opgeruimder maken

Volgens Google gebruiken veruit de meeste mensen de ‘shared with me’-sectie om content te vinden in hun Drive. Daarom lanceert het bedrijf een vernieuwde interface, die op die behoefte in moet spelen. Kunstmatige intelligentie zal straks voorspellen welke mensen en bestanden je waarschijnlijk zoekt.

Bovenin beeld staat dan ook straks een ‘quick access’ knop, die laat zien welke mensen welke bestanden met je gedeeld hebben. De mensen met wie je de meeste interactie hebt komen vooraan te staan en dat deel van de interface wordt weer gesorteerd op de bestanden waar je zeer waarschijnlijk interesse in hebt.

Op die manier denkt de technologiereus het gebruik van Google Drive een stuk eenvoudiger te maken. “We hopen dat dit je zal helpen sneller de bestanden te vinden waar je naar op zoek bent”, schrijft Google in zijn aankondiging. Daarnaast laat het weten dat de voorspellingen door machine learning steeds beter worden.

De komende twee weken komt de vernieuwde interface en de kunstmatige intelligentie naar de Drive. Daarnaast zullen er de komende maanden meer van dit soort functies uitgerold worden.

  • Delen:
Of het voor jou ook een echte laptopvervanger is, is lastig te zeggen. Hiervoor zou ik eerst kijken naar de software die je nodig gaat hebben. Is deze beschikbaar op iOS en kun je de software gebruiken op de manier zoals je het gewend bent? B. Ja, d…
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.